torstai 23. lokakuuta 2014

DIY Beef Jerky

1.

2.

3.

Muutamalla otoksella täysi kuvaus mun tän viikon ruokameiningeistä:

1. alkuviikon perseilyt, jolloin alas napaa kohden meni mitä vain eteen tuli
2. eilisen iltapuhde, eli diy beef jerkyt naudan sisäpaistista ja teriyaki-marinadista
3. tän aamun uusi elämä -aamupala, eli ekat hedelmät koko viikon aikana

Hedelmäisellä "tuorepuurolla" aloitettu päivä on ollut ihan menestys uuden, ryhdistäytyneen elämän kannalta, sillä Eeva oli tehnyt lounasringin sapuskaksi salaattia (eka kevyt lounas koko kuukauden aikana...), joten melkein puolet päivästä on nyt selvitty ilman possuilua. Kotona odottaa herkut, eli kuivalihat, mutta jos syön töistä päästyäni vain niitä ja hedelmiä, ni eiks lopputulos oo ihan jees?

Jos kiinnostelee tuo kuivalihojen teko, niin suosittelen ihmeessä kokeilemaan! Itsehän pidin sitä to do -listalla useamman vuoden, sillä uskoin sen olevan jotenki hankalaa. Pyh! Aivan iisiä.

Tarviit vain mötikän naudanpaistia, esim sisä-sellaista. Pistä se hetkeksi pakkaseen, tuntikin tuo jo tulosta, sillä kohmeisesta lihasta saat helpommin leikattua ohuita, n. 0.5 cm, slaisseja. Poikkisyin tietty.
Sitten mausteet, joko ihan suola ja pippuri, tai sitten esim. teriyaki-marinadi, lihaviipaleiden sekaan ja anna maustua hetki. Mä annoin tosi vähän aikaa, noin tunnin vain, sillä aloin hommiin tosi myöhään ja nukkuma-aika lähestyi liian nopsaa vauhtia.
Pyyhi liiat marinadit pois ja pujoita lihasuikaleisiin coctail-tikut, jotka ripustat roikkumaan uuniritilästä - vähän niinkuin pyykkinarulle kuivumaan. Sitten vain ritilä uuniin, niin että alla uunipelti, ja anna olla n. 60 asteessa esim yön yli, ainakin 8 tuntia. Raota uuninluukkua vaikka tulitikkuaskilla tai foliopaperilla, niin kosteus pääsee uunista ulos.

On hyvää!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa,että olet taas pistäny blogin pystyyn.Sinun blogi on ehdottomaa parhaimmistoa :) kiitos myös näppärästä kuivalihan valmistusvinkistä.Aiemmin olen valmistanut vain perinteisesti ulkona kevättalvella.

Tara kirjoitti...

kiva kuulla, kiitos! musta on ihanaa, että teitä ihania on löytänyt takas tänne lukemaan mun juttujani :)

mä en oo vielä koskaan valmistanut ulkona, mutta pakko kokeilla totakin keinoa!